Motivation med litet M

image42

Godis? Onyttigt slafs? Sockergift?

Jag kallar det motivation..

Tentasjälvmord

Snart ska jag skriva tenta. Har inte riktigt övat sådär mycket som man ska. Motivation ligger i botten kan man säga. Exempeltentorna var inte så värst svåra, men den som lever.. Nu skulle iofs tentan vara omgjord pga vi läser kursen med några som är totalt retard inom ämnet. Fast det borde ju göra tentan ännu enklare..

Alltså, lyckas jag så hade jag kunnat få högre betyg än en 3:a, vilket känns lite surt. Misslyckas jag så får jag plugga över sommaren, och kommer ångra detta rätt länge...

När internetshopping skiter sig totalt

Innan har jag varit ganska positivt inställd mot att handla på nätet. Mest då för att det brukar gå ganska bra, men idag, njae. Inget vidare.

Istället för en rätt frän svart långärmad skjorta med gömda knappar, så fick jag hem en svart skjorta utan ärmar. Med en massa knappar på till på köpet. Och fickor. Är ju lite så att man blir förvånad över att skortan inte var rosa eller nåt sånt. Då hade det verkligen inte kunnat bli värre liksom...

Sen hade jag beställt en annan skjorta, en kortärmad blå. Får en blå med nåt mönster. what?

Den tredje grejen jag beställde var rätt, men inget som jag hurrar för. Ett impulsköp på rabatt, funderar på att returnera den om det går..

Det är vad som händer, när man får för sig att gå klädd i skjorta. Är det en pik från gubben i det stora blå? (inte havet)

Insert coffe for productivity &= ~( 1 >>= 5);

Den kodraden kan du ju försöka dig på om du vill, fast du behöver nog byta ut texten till en variabel. Idag har man roat sig med att översätta en rad som denna och många andra från språket C till Assembler. Och sen stoppa in allt i en Lego-mackapär. Det är inte så enkelt som det låter..

Kör man fast så tar man kafferast.

if (hjärnsläpp == True)
{
Take coffe break;
}
else
{
Continue Working;
}


Hej nördigt.

Sammanlagt har min labbgrupp tagit ca 90 minuters kafferast idag. I vanliga fall dricker jag nästan aldrig kaffe, men man faller ju för grupptrycket. Och så hjälper det. Tror jag i alla fall, jag kanske har blivit lurad av alla kaffe-narkomaner...

När det där lilla verkligen gör skillnad...

image41

Jag lagade nyss gröt till kvällsmat, något som jag såg fram emot. Så gott det skulle bli. Typ. Jag glömde det där med att lägga i salt. Sist jag gjorde det var första gången jag lagade gröt, för 7 år sen i hemkunskapen i sjuan . Då glömde jag och min kock-kamrat att lägga i salt i gröten, och har man gjort det misstaget så gör man inte om det. Eller ja...

För då förstår man hur viktigt det det är att komma ihåg att salta. Det smakar ju inte ett skit annars! Vilket i och för sig är en ganska nyttig läxa att lära sig, men jag hade lärt mig den. Kanske var det dags att bli påmind så här efter sju år...

Det blev till att dränka gröten i stora mängder blåbärssylt. Inte som på den här bilden alltså.

Glas i stora lass

image40


Hade inte vart fel.. Mina glas håller på att ta slut. Under mina snart två år som utflyttad unge har jag bara tagit sönder glas ur mitt porslin. Och en kruka då, men den räknas inte till porslin. Grejen är den att de har gått sönder på ett så oväntat sätt, dessa små glas från ikea tål ju ingenting. Okej, ett gick sönder riktigt rejält som det skulle när jag råkade stöta emot det så att det föll från den höga höjden A.K.A Köksbänk.

De andra tre har gått sönder under proceduren som kallas diskning. Eller rättare sagt under proceduren inom själva diskningen som kallas sköljning. Riktigt klena glas som inte klarar ett fall på ett par decimeter..

Hostel Part II - Male? Stay away!

Spoiler Alert

Såg den nyss, och just en scen i filmen är nog något av det obehagligaste man kan se som man/kille. En tjej håller en man som gisslan genom att hota att knipsa av mannens penis. Obs, ingen censur här inte, det ser rätt verkligt ut. Det slutar med att hon får som hon vill, men hon genomför processen ändå. Obs, det ser fortfarande ganska verkligt ut. Hon tar det som avlägsnats och kastar det framför en hund. Hunden äter upp könsorganet.

The End

(Scenen alltså, inte filmen)

Resten av filmen är inte så äcklig, även om en annan scen borde vara det men istället så blir effekten en kombination av äckligt VS upphetsande. Offret, en naken kvinna hänger upp och ner över en bassäng. I bassängen ligger en annan naken kvinna med en lie och, ja du kan nog lista ut vad hon använder den till. Hon får en dusch av blod, och tillslut är hela hon blodröd. Detta borde egentligen vara ganska så chockerande och äckligt, men det blir det inte. Eftersom kvinnan är rätt snygg, och det faktum att hon ser ut att vara dränkt i choklad. Det är ju rött, och alltså blod, men hjärnan kan liksom inte ta in att det är blod. SÅ istället blir det en konstig strid i huvudet huruvida scenen är otäck eller upphetsande.

That folks, is called the male brain....


Hotmail Kan Ju Köra Upp Sina Fantasi-Virus i..

Så jävla störande när man inte får hämta hem bifogade filer som man fått via mail på grund av att hotmail inte kan söka igenom filen efter virus. Mitt mejl, mitt problem? Ge mig mitt påstådda virus för fan!

Mode För Maniacs!


image38image36

Bara det faktum att man kan dra hela kedjan vägen upp får mig att vilja ha den här tröjan. Sen att man får värsta crazy-fejset, är på något konstigt vis riktigt fränt det med. Även om det finns en risk att man blir utskrattad..

My PowerPoint Virginity

Imorgon ska jag ha en redovisning av min essä som är skräp, mest pga det var delinlämning i måndags, jag har till på tisdag att bearbeta den till en bättre version.

Hur som helst, så redovisade en del sin essä idag, och jag märkte att man verkar ju helt misslyckad om man inte har gjort en powerpoint presentation till sin redovisning. Har man inte gjort det, så lyssnar ingen och man sjunker längst ner på intelligens-skalan. Okej, jag är ju inte direkt nöjd med det jag gjort, men jag vill ändå inte stå där med skammen.

Så jag har för första gången gjort en egen presentation i powerpoint, har ju använt det tidigare till grupparbeten men jag har aldrig haft en själv. Jag fruktar för att råka ut för tekniska problem med projektorn, vill ju inte skapa de där teknisk-lika-med-noll-jag-kan-inte-ens-trycka-på-play-på-en-video -vibbarna...

Veckans Tillbehör:

image34
Min musmatta med kombinerat anteckningsblock.

Skitbra att ha när man sitter mycket framför datorn och har svårt för att komma ihåg saker. Nu är den i och för sig tom, för jag bytte just blad. Spela roll att det står barnens bokklubb på den, den är ett uråldrigt underverk!!!

Testade att lägga på olika filter för varje ruta i photoshop, men resultatet blev inte så värst bra, de skiljer sig alldeles för mycket. Skulle använt typ tre stycken istället. Lite roligt att jag glömde markera skuggan när jag redigerade, nu ser det ut som att jag har laggt på datormusen i efterhand.

På slutet kunde jag inte bestämma mig för om jag skulle göra något med bakgrunden eller inte, vilken gillar du bäst, den övre eller den undre?

Klicka för att förstora!

Michael Mmmore

image33


Jag har sett tre Michael Moore dokumentärer på två dar. Det är mycket dokumentär på lite tid, ungefär sex timmar totalt. Så här i efterhand känns det som en ganska bra form av dokumentär, man blir inte uttråkad, det varvas med humor eller så kör han på ett lite annorlunda spår men med samma tema.

Av Sicko, Fahrenheit 9/11 och Bowling for Columbine gillade jag nog BC mest. Snacka om att Usa är insnöade på vapen. Tex fanns det en bank som lockade med ett gratis gevär om man öppnade ett bankkonto hos dem.

Vapen + Bank ≠  Logiskt

Jag hade inte blivit förvånad om någon fick för sig att öppna ett bankkonto, och sen råna banken när man ändå var där och fick ett vapen..

Everything for the Party

image32
Hur kommer man på idén att testa en sån här sak egentligen?

Går igenom gamla mappar med kort. Nu har jag i och för sig förstört bilden lite, men du ser vad han gör. Jag skulle aldrig prova det där, och om jag skulle göra det så skulle jag inte veta hur jag skulle börja/genomföra tricket. Hm, tänk om man kunde komma på nåt fränt partytrick som ingen annan kan?

Snälla ge mig en ansiktsdatabas!

image30
-Gammalt kort som inte blev lika bra som det var tänkt..


Det här med namn.
Att känna igen personer som man bara träffat en gång och direkt koppla rätt namn till rätt skalle. Det är inte min grej. Dessutom är det inte bara de ointressanta personerna som inte fastnar i skallen, utan även de som faktiskt gör ett bra intryck. Det kan bli så att man fokuserar så starkt på att man ska lära sig namnet att man istället glömmer det viktigaste.

Att lyssna på vad personen säger...

Vänta nu, hette hon Maria, Malin eller Marie? Äh, hon var ju ändå off-limits (ex till en klasskompis). Men du vet hur det är, förbjudna frukt-ekvationen and whatnot. Efterfesten tar slut vid 5 efter en flera timmar lång "frågelek", äh du har glämt henne imorgon.

Right? Nej men försöka går ju. Efter två veckor glömmer du hur hon egentligen såg ut, hon var kanske inte så speciell. Sen nu i regnet träffar du på henne men du kan inte göra kopplingen riktigt, känner jag henne? Hon hejar sådär riktigt härligt tjejigt. Man blir paff och slänger fram ett snabbt hej. De där sekunderna..

Hela vägen till mataffären förbannar man sitt minne och hur otroligt löjlig man lät. Hur kunde hon minnas mig så bra, här hade jag en liten patetisk "förälskelse" och kunde inte känna igen henne?

Anyways, innan det här kom att handla om kärlek, (på den där efterfesten under frågeleken fick jag frågan av henne hur jag definierar kärlek, pinsamt där med..) så skulle jag skriva om hur mycket nytta man skulle ha av en ansiktsdatabas kombinerad med en ansiktsigenkänningsmackapär.

Please give?

RSS 2.0